Rulada de pui cu ficatei

de Kristine in Pui, 3 Iun 2013 | 8036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 300 g ficatei de pui
  • 150 g ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 300 g spanac congelat
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • verdeturi (busuioc, cimbru, rozmarin)
  • 5 cuisoare macinate
  • 1 lingurita de boia iute
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ficatei:

Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de snitele rezultand doua snitele destul de compacte (se pot completa cu bucatele de carne care se bat putin cu ciocanul). Aceste doua  bucati rezultate se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se aseaza una langa alta, suprapunandu-le circa 2 mm, pe o folie de aluminiu pe care s-a presarat boaiua de ardei si usturoiul.

Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Ardeiul se spala, curata si taie fideluta. Spanacul se opareste si se scurge. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ficateii se curata, se spala si se scurg. Cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun pe rand ficateii, ardeiul si ciupercile. Se soteaza 2-3 min dupa care se stinge cu vin. Se adauga verdeturile, sare, piper si se lasa acoperit pe foc inca vreo 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pe pieptul de pui se aseaza un strat de spanac, pe urma se pun 2/3 din cascaval. Pe o margine lunga se pune un rand de compozitie de ficatei peste care se presara restul de cascaval. Se ruleaza folosindu-va de folia de aluminiu.

Rulada obtinuta se pune intr-un vas in care s-a turnat putina apa. Se baga vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 min.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din piept de pui cu praz